Taalspelletjes doen met kinderen is belangrijk

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen niet alleen op school, maar ook thuis worden gestimuleerd met betrekking tot taal. Ouders/verzorgers spelen hierin een essentiële rol. Het is daarom aan te raden om regelmatig taalspelletjes te doen samen met je kind(eren). Gelukkig zijn er ontzettend leuke varianten te koop!

De Gorgels Taalspelletjes
Met deze Gorgelspelletjes oefenen kinderen (7-10 jaar) spelenderwijs met taal. Je kunt alle spelletjes alleen spelen of met zijn tweeën. De zandloper maakt het extra spannend. Wie maakt nieuwe woorden met typische Gorgelwoorden? Wie verzint de meeste woorden met de gegooide beginletter? Of wie maakt de meeste zinnen binnen de zandlopertijd? De scores hou je bij op de scorekaart! Doordat de stiften uitwisbaar zijn, kunnen de taalspelletjes eindeloos gespeeld worden. Elk spel wordt op twee niveaus aangeboden, zodat kinderen van verschillende leeftijden met elkaar kunnen spelen.De taalspellen dragen bij aan het vergroten van de woordenschat.

Leerrijke kaarten – Allereerste taalspelletjes
Is je kind 6 of 7 jaar, dan leert hij/zij lezen op school. Dat kan soms best wel een beetje moeilijk zijn, maar als het kind voldoende kan oefenen dan wordt het een heuse leeskampioen. In deze doos zitten 50 kleurrijke kaarten met leuke taalspelletjes die helpen om vlotter te leren lezen. Bovendien leren ze ook een heleboel andere dingen zoals rijmwoorden zoeken, lange woorden vormen, ontbrekende letters vinden, zinnen maken en nog veel meer!

Loco Taalspel
Het Loco Taalspel is niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam. Kinderen proberen zelfstandig woorden te maken met de gegeven letters en oefenen daarmee ook de spelling van woorden. Bovendien wordt de woordenschat ongemerkt uitgebreid. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het grote taalspel – superspannend van A tot Z
Dit is de nieuwe editie van het grote taalspel met nog meer vragen op 2 niveaus. Speel dit spannende spel (2-4 spelers) en scoor beter voor taal. Je kunt het op school en thuis spelen, met je vrienden of met je familie. Je kunt zelf beslissen hoe lang het spel duurt. Ga zo snel mogelijk van A naar Z. Dat lukt je door de vragen goed te beantwoorden. Voor elk goed antwoord mag je een plaats in het alfabet opschuiven én krijg je een letter. Probeer met je gewonnen letters woorden te maken, zodat je weer extra kunt scoren. Maar let op, misschien moet je een kanskaart trekken en dan kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Heb je geluk of pech? Wie het eerst op Z komt, is de winnaar.

Mees Kees Dreus!
Tijd voor een taallesje van Dreus! Wie weet het meervoud van skippybal? En het verkleinwoord van oorlel? Zoek in dit spel vier kaartjes die bij elkaar horen. Dat zijn bijvoorbeeld vier enkelvouden, vier meervouden, vier verkleinwoorden of vier plaatjes. Zie je een combinatie? Roep dan zo snel mogelijk Dreus! Wie de meeste kaartjes verzamelt, wint dit spannende spel!

Afbeelding: Pixabay