Er op uit: dierentuin GaiaZOO

Een dagje naar de dierentuin, blijer kun je ons en onze kinderen niet maken! We hebben er inmiddels ook al heel wat in Nederland gezien. Maar daar springt er wel één in uit waar we het liefst naartoe gaan: GaiaZOO in Kerkrade, Limburg. In dit blog lees je alles over deze dierentuin, van praktische informatie zoals de openingstijden tot waar je een fijne kortingscode kunt vinden. Lees je mee?

Over GaiaZOO

Zoals ik hierboven al schreef, zit GaiaZOO in Kerkrade, Limburg. Deze dierentuin is door zijn nieuwe en uniek dierentuinconcept al meerdere malen gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Het is een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. De dieren hebben hun verblijven in het werelddeel waar ze vandaan komen. Je reist zo in één dag over de hele wereld. Een greep uit de dieren die hier in de dierentuin zitten: rode panda’s, veelvraten, giraffen en gorilla’s.

Wat zijn de openingstijden van de dierentuin?

GaiaZOO is 365 dagen per jaar open, op dit moment moet je vanwege Corona wel eerst reserveren voor je een bezoekje brengt aan de dierentuin. Je kunt per dagdeel een tijdstip reserveren.

De dierentuin is open van:
1 maart t/m 30 juni: 10.00 – 17.00 uur
1 juli t/m 31 augustus: 09.00 – 17.00 uur
1 t/m 5 september: 09.00 – 17.00 uur
6 september t/m 7 november: 10.00 – 17.00 uur
8 november t/m 28 februari: 10.00 – 16.00 uur

Korting op entreetickets

De dierentuin werkt met een hoogseizoen (1 maart tm 7 november 2021) en een laagseizoen (van 8 november 2021 tm 1 maart 2022). Tijdens het hoogseizoen en tijdens het laagseizoen zijn de entreekaarten voor kinderen tot en met 2 jaar gratis. Voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar betaal je in het hoogseizoen €17,50 en in het laagseizoen €15,50. Vanaf 10 jaar betaal je in het hoogseizoen €22,50 en in het laagseizoen €20,50. Maar dit betalen wij er vaak niet voor, want ik kijk altijd even op de website van de ANWB of daar nog een kortingscode op staat. En vaak staat die er op! Hiermee krijg je een fijne korting op de entreekaartjes van GaiaZOO.
Kom je met de auto, dan is een parkeerkaart nog €7,50.

Wat kost een abonnement op GaiaZOO

Ben je net als wij fan van deze dierentuin en wil je er graag vaker heen met je gezin? Dan is een abonnement op GaiaZOO iets om te overwegen. Je kunt met dit abonnement het hele jaar naar binnen wanneer je maar wilt. Het abonnement kost voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar €49,50 en vanaf 10 jaar €58,50.

Ben je op zoek naar een leuke dierentuin en ben je toevallig in Limburg, ga dan zeker eens naar GaiaZoo in Kerkrade! Wij genieten elke keer van het mooie park en wanneer we in Limburg zijn gaan we er altijd even kijken. Zeker een aanrader.

Heb je zin om nog meer te lezen over wat ik met mijn gezin onderneem, neem dan zeker nog even een kijkje op mijn blog LindaSchrijft.nl.