De beste bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen

Als het in Nederland koud, kil en guur is, zijn er nog heel veel plekken op de wereld waar de zon nog heerlijk warm schijnt en waar temperatuur overdag soms niet eens onder de 25 graden Celsius komen. En laten we eerlijk zijn, juist op die momenten ga je het liefste op vakantie naar de zon.

Een leuke winterzon vakantie met kinderen regelen is nog best een opgave, want er zijn een hoop dingen om rekening mee te houden. Schoolvakanties is bijvoorbeeld de eerste, maar ook de intensiteit van de zon op de vakantiebestemming, het aanbod van hotels en hoe kindvriendelijk deze zijn en natuurlijk of er genoeg te doen is voor het hele gezin.

Met deze opdracht hebben we het team van WaarOvernachtenIn.nl gevraagd eens te gaan kijken naar de allerleukste winterzonbestemmingen voor families met kinderen.

De Kaapverdische Eilanden

Ten zuiden van de Canarische Eilanden en zo’n 300 km ten westen van de West Afrikaanse kust ligt een eilandengroep die bestaat uit 10 bewoonde eilanden: De Kaapverdische Eilanden. Qua klimaat zijn de Kaapverdische Eilanden nog een stukje warmer dan de Canarische Eilanden: Temperaturen zakken hier in de wintermaanden eigenlijk nooit onder de 25 graden Celsius. Tel daarbij op dat de eilanden Sal en Boa Vista prachtige langgerekte en hagelwitte stranden hebben ben er precies op deze twee eilanden een flinke aantal mooie vakantie Resort te vinden zijn en Je snapt dat de Kaapverdische Eilanden heel geschikt zijn voor een fijne winterzonvakantie.

Zeker als je ervoor kiest om je vakantie op Sal of Boa Vista te vieren in één van de bekende grotere vier sterren of 5 sterren all inclusive hotels. Je komt er namelijk terecht in Resort dat van alle gemakken voorzien is: ook voor de kinderen. Dat betekent onbeperkt eten en drinken in de vele prima restaurants and bars die op het resort te vinden zijn maar ook een heel uitgebreid animatieprogramma en vaak meerdere mooie zwembaden.

Tenerife

Het Canarische Eiland Tenerife ligt op nog geen 4 uur vliegen vanaf Nederland en heeft een geweldig klimaat in de wintermaanden met temperaturen diezelfde onder de 20 graden zakken. Dat maakt het een van de populairste winterzon bestemmingen. Vooral de dorpen aan de zuidkant van het eiland zijn erg populair. Los Cristianos, Playa de las Americas en Costa Adeje zijn de meest bezochte dorpen. In Los Cristianos zijn vooral veel appartementen te vinden die vaak ook iets goedkoper en betaalbaarder zijn terwijl Adeje juist het wat duurdere en luxere deel van Tenerife is. Hier liggen de grote en bekende vakantie resorts die je vaak ook op all inclusive basis kunt boeken. Voor de kinderen is er echt heel veel te doen. Zo kun je met de auto naar de top van de Pico del Teide gaan waar een geweldig uitzicht en een adembenemend mooi maanlandschap op je wacht. Ook Loro Parque is erg populair bij de jonge vakantiegangers op Tenerife. Het is het grootste en leukste attractiepark op Tenerife dat behalve attractie is ook heel veel dieren huisvest. Zo kun je er zeeleeuwen, orka’s, dolfijnen maar ook schildpadden en kleurrijke papegaaien spotten. En last but not least is er natuurlijk het Siam Park, europa’s aller grootste waterpark met tientallen glijbanen zwembaden en ander waterplezier.

Orlando

Onder de warme zon van Florida ligt het Entertainment Mekka van het Noordelijk halfrond: Orlando is de plek om een geweldige familie vakantie veel plezier en magische avonturen te ervaren.

Deze stad in het midden van Florida biedt uitstekende hotels, heel veel shoppingmogelijkheden en uiteraard de tientallen bekende thema en attractieparken iedereen een eigen thema en met een eigen focus voor jong en oud geschikt zijn.

Zo is er bijvoorbeeld het bekende Disney World, Universal Studios en Busch Gardens dat misschien wel een van de mooiste dierentuinen ter wereld is.

De combinatie van geweldig weer, uitstekende overnachtingsmogelijkheden die ook erg goed zijn ingericht of familie met kinderen en natuurlijk de vele themaparken maken Orlando dan ook echt een van de betere winterzonbestemmingen voor families met kinderen. Hoewel de vliegtijd met een uur of acht een stukje langer is dan de andere plekken op deze lijst, is Orlando het meer dan waard.

Dubai

Als je aan Dubai denkt dan lijkt het misschien niet logisch om hier een winterzonvakantie met het hele gezin door te brengen. Toch biedt Dubai alles wat je nodig hebt voor een geweldige winterzon vakantie met jonge kinderen.

Laten we beginnen bij het weer, want dat is het hele jaar door heerlijk warm, en ook in de wintermaanden is het in Dubai heel erg lekker weer.

Natuurlijk is er in Dubai een hele hoop te zien voor jong en oud en breng je een bezoek aan de enorme Mall met fonteinen, ijsbanen en een enorm kinderspeelparadijs. Tevens is er een Legoland en zijn er een handvol enorme waterparken te vinden waarbij het Atlantis waterpark stijf bovenaan het lijstje van beste waterpark ter wereld staat.

Dubai is verder heel erg kindvriendelijk omdat het een hele veilige ruim opgezette bestemming is. Zowel in de hotels als het openbaar vervoer maar ook in de horeca is heel veel aandacht voor kinderen en dat zullen ze zeker waarderen. Qua prijs hoeft Dubai ook helemaal niet heel duur te zijn want de 7-daagse vakantie kun je al boeken voor ongeveer 500 euro per persoon.