De kleren van jouw kindje zijn weer brandschoon dankzij deze tips!

Als kersverse moeder kom je voor veel uitdagingen te staan. Niemand vertelt je van tevoren dat het moederschap soms zo ingewikkeld en uitputtend kan zijn. Je kindje kan soms uren huilen, zonder dat je hem of haar kan troosten of stil kan krijgen. Dat kan een flinke knauw zijn voor je mentale gezondheid. Daarnaast heb je natuurlijk nu een gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel, je bent immers verantwoordelijk voor je eigen baby en je wil niet dat iets hem of haar overkomt. Ten slotte heb je weinig tijd meer voor jezelf. Jouw baby staat op nummer 1 en je doet er alles aan om hem of haar gerust te stellen. Jij wil graag dat het je kindje aan niets ontbreekt. Dat is soms nog best lastig, vooral omdat de kleding van je baby altijd vies wordt. Eetvlekken, spuugvlekken en poepvlekken passeren allemaal de revue. De meeste moeders worden hier nogal moedeloos van, omdat het onwijs lastig is om deze vlekken uit de kleding van je baby te krijgen. Om het jou als moeder wat gemakkelijker te maken, staan hieronder diverse tips over hoe je vieze vlekken uit de kleding van je baby’tje kan halen. Doe er dus vooral je voordeel mee!

Zorg voor een brandschone wasmachine

Allereerst is het een goed idee om je wasmachine van tevoren goed schoon te maken. Sommige wasmachines zijn zo vies, dat de kleren die erin zijn gegaan er viezer uit komen dan in. De vuile was komt immers altijd schoon uit je wasmachine, maar waar moet het vuil dan heen? Dit blijft achter in je wasmachine. Vuil en resten van schoonmaakmiddelen hopen zich op in jouw fijne wasmachine. Dit zal vervolgens weer in je kleding gaan zitten. Je kleren lijken dan schoon, maar schijn bedriegt. Het is een goed idee om een keer per maand je wasmachine helemaal te reinigen, vanbinnen maar ook vanbuiten. Als jij een baby hebt, is dit extra belangrijk, omdat je zal merken dat je dan meer wasjes draait dan normaal. Je kan een lege trommel op 90 graden laten draaien met wat natuurazijn. Zo heb je geen vieze geurtjes meer in je schone kleding. Jouw baby’tje zal je eeuwig dankbaar zijn!

Strijk de kleertjes nadat je ze gewassen hebt

Veel vrouwen hebben een hekel aan strijken. We strijken met zn allen steeds minder. Het is echter wel van belang voor schone kleren. Als je strijkt, wordt de kleding zo heet dat er een groot aantal bacteriën extra gedood wordt. Er zitten dus veel voordelen verbonden aan het strijken van de kleding van je baby. Door het strijken zal de kleding extra schoon zijn, past de kleding beter in de kast omdat deze platter is, en ziet jouw kleintje er prachtig uit in zijn of haar kreukvrije outfit!

Week de babykleertjes in soda

Soda is het redmiddel bij hardnekkige vlekken in kleding. Ook voor babykleertjes is soda geschikt. Als jij de babykleding een uurtje laat weken in een bak met soda, dan zullen de vlekken er gegarandeerd uit gaan. Jij hoeft dus niet langer wakker te liggen over deze moeilijke vlekken, met een bakje soda zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen. Ideaal!

Vlekken inspuiten met keukenontvetter

Keukenontvetter is een zeer veelzijdig product. Je sprayt de kleertjes van tevoren in met deze ontvetter, vooral op de plekken waar de vlek zich bevindt. Dit laat je een kwartiertje intrekken en dan gooi je de kleren in de wasmachine. Als het goed is, komen de items zonder vlekken weer uit de wasmachine. Alle vlekken gaan er altijd helemaal uit dankzij deze techniek!