Een picknicktafel voor je kind

Of ze nu buiten gaan zitten om met vriendjes/vriendinnetjes te kleuren, een hapje te eten of met het gezin te barbecueën, kinderen vinden het fijn om een tafel te hebben die speciaal voor hen is. Maar hoe vind je een tafel die goed bij je kinderen past? Hier zijn een paar tips van een ervaren ouder die je op het juiste spoor zetten naar de perfecte picknicktafel voor kinderen.

Houten picknicktafel voor kinderen

Picknicktafels voor kleine kinderen zijn er in allerlei soorten en maten. Bedenk hoeveel kinderen er aan deze tafel plaats zullen nemen (en vergeet hun vriendjes niet) en baseer daar je keuze op. Houten tafels kunnen mooi passen bij jouw eigen buitenmeubilair en een gezellige sfeer creëren. Hout vergt iets meer onderhoud om het mooi te houden, maar even schuren en een laagje polyurethaan op en het tafelblad kan weer een aantal jaren mee. Kunststof is gemakkelijker om af te nemen wanneer er gemorst wordt en je hoeft je nooit zorgen te maken over splinters of roestvorming, zoals bij stalen tafels.

Picknicktafel met losse banken

Als de kinderen heel klein zijn, kun je een tafel kiezen met banken die integraal deel uitmaken van het ontwerp; dat scheelt een hoop gedoe om kinderen aan de tafel te schuiven. Verder vermindert het de kans dat kinderen per ongeluk er vanaf vallen. Inklapbare of opklapbare modellen zijn handig wanneer je de tafel naar binnen moet brengen om hem voor de winter op te bergen. Zoek als dit moet gebeuren wel naar modellen die plat kunnen worden opgevouwen, zodat ze minder ruimte innemen in de garage of kelder. Zoek voor de veiligheid naar tafels met afgeronde hoeken en zachte randen.

/Gastartikel