Maaltijdservices voor kinderen (voor thuis en op de opvang)

eten

Je komt het steeds vaker tegen; maaltijdservices voor kinderen. Kant-en-klare, versgemaakte, dus gezonde prakkies die je gewoon bij je thuis kunt laten bezorgen. Vaak diepgevroren, zodat je er voorlopig eventjes mee vooruit kunt. Als je een hele drukke job hebt, dan trek je het zo uit de vriezer. Gemak dient de mens! Verder zijn er ook nog services voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven. Ik zet hieronder alle (voor mij bekende) maaltijdservices op een rijtje.

Moekes Maaltijd
Moekes Maaltijd, gestart in 2012 biedt maaltijden aan voor scholen en kinderdagverblijven. Alle kindermaaltijden zijn gegarandeerd 100% natuurlijk geur-, kleur- en smaakstoffen zijn in Moekes keuken ten strengste verboden). Alles wat er gekookt wordt is écht vers, zonder kunstmatig verlengde houdbaarheid…kortom gewoon gezond en lekker eten dus. Naast de verse maaltijden (6 maanden, 9 maanden+, 12 maanden+ en 4 jaar+) biedt Moeke ook nog eens verse spreads aan in de smaken Hummus, wortel-tomaat, paprika-borlottiboon en zoete aardappel-pompoen. Moekes Maaltijd gebruikt voor het maken van haar gerechten grotendeels biologisch producten (95%) en kookt graag met veel groenten (vaak vegetarisch) en alleen met volkoren producten. Er wordt geen suiker, pinda’s, noten en varkensvlees toegevoegd en niet meer zout dan gezond is.
Meer informatie over Moekes Maaltijd is hier te vinden.

SPRUIT
SPRUIT levert maandelijks de lekkerste, vers bereide maaltijden voor baby’s en peuters, gewoon bij jou thuis. Ze bieden gevarieerde voeding en bieden jou als ouder gemak en flexibiliteit. De maalten van SPRUIT zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 maanden en voor elk van de leeftijdcategorieen geldt een specifieke samenstelling aan ingrediënten en hoeveelheden. Je kunt maaltijden bestellen voor 4-8 maanden, 8-12 maanden en vanaf 12 maanden. Iedere maand kun je zien wat er de volgende maand op het menu staat, zodat je weet wat je kindje te eten krijgt. De maaltijden van SPRUIT bevatten nooit sojabonen, koemelk, eieren, noten, pinda’s, sesamzaad, schaal- en weekdieren, sulfiet en lupine. Verder zitten er ook nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suiker of zout in. Er zit dus niets in wat er niet in baby- en peutervoeding hoort…een geruststellende gedachte!
Meer informatie over SPRUIT is hier te vinden.

Madaga
Ook Madaga levert maaltijden aan kinderdagverblijven. Iedere week serveren ze weer een ander gevarieerd menu. De koks weten precies wat kinderen lekker vinden en nodig hebben. Zij toveren de meest gezonde (en saaie) ingrediënten om tot iets spannends en smakelijks. Heerlijke gerechten, spreads, soep en snacks….goedgekeurd door een streng panel van kritische peuters. Alles gerechten worden samengesteld door een kinderdietiste, zodat je zeker weet dat er goed gekeken wordt naar de behoefte van kinderen in verschillende leeftijdscategorieen. Het weekmenu is continu in ontwikkeling en er worden regelmatig nieuwe gerechten op het menu gezet. Ook kinderen met speciale dieetwensen krijgen een gevarieerd menu (bijvoorbeeld bij allergie).
Meer informatie over Madaga is
hier te vinden.

De Kleine Keuken
Niet zozeer een “maaltijdservice” die bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks het eten komt brengen, maar je kunt hier wel (naar behoefte en eventueel met regelmaat) gezonde en verse hapjes bestellen voor je kleintje. Er zijn maaltijdjes te krijgen van >4 maanden en >7 maanden. Bij ieder ingrediënt bedenken de oprichters; is dit gezond voor een kleintje? Draagt het bij aan de opbouw van een gezond en sterk lichaam? De ingrediënten zijn zo min mogelijk bewerkt en staan zo dicht mogelijk bij de natuur. Verder kiest de Kleine Keuken voor 100% biologisch, werken ze niet met palmvet, worden er geen geraffineerde suikers gebruikt en worden zout en kunstmatige toevoegingen ver buiten de deur gehouden.
Meer informatie over de Kleine Keuken is
hier te vinden.

Afbeelding: Pixabay